Fiskfilé spätta, baconrullad

Serverar: 4 portioner

Bacon och pesto ger fin smak åt fisken och det blir en fin middag

Ingredienser

  • 600 g spättafilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1½ dl pesto
  • 12 gröna sparrisar
  • 12 skivor bacon
  • 1 dl fiskbuljong eller vitt vin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200º. Koka sparrisen lätt i lättsaltat vatten. Salta och peppra filéerna och bred på peston. Lägg sen en sparris på varje filé och rulla ihop den. Sno till sist en skiva bacon runt fiskrullen. Lägg rullarna i en ugnsform, häll på buljongen/vinet och låt stå i ugnen ca 20 minuter tills baconet börjar bli knaprigt. Sila ner skyn i en kastrull och koka ihop med grädden. Smaksätt med lite pesto till en simmig sås. Potatismos eller ärtmos är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Heisjo 21 april 2009

    Jättegott och enkelt. Ser lite tråkigt ut till färgen så jag föreslår en färgsprakande sallad till!

    hogdala214 13 februari 2011

    Mums! Gick hem hos oss alla i olika åldrar! Men man får inte koka sparrisen länge. Hade ingen hemma första gången,tog morotstav i stället.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben