Fiskfilé med fräscha tillbehör

Serverar: 4 portioner

Saftig fiskfilé med doftande fräscha tillbehör som minitomater, svamp, hackad basilika och rucola.

Ingredienser

  • 600 g vit fiskfilé, t.ex. torsk eller sej
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ask minitomater
  • Rapsolja eller smör till stekning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g färsk svamp, champinjoner eller kantareller
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 20 hackade basilikablad
  • 40 g rucolasallad
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  • Instruktioner

    Krydda fiskfilén med salt och peppar. Dela en ask minitomater på mitten och fräs dem i lite rapsolja tills de börjar vattna sig. Lägg i vitlöksklyftorna i tunna skivor och färsk svamp och låt fräsa några minuter. Lägg i rivet citronskal, de hackade basilikabladen och rucolasalladen. Smaka av med lite salt och peppar. Stek fisken i lite olja tills den får fin färg på ena sidan. Vänd och efterstek på avstängd platta i 2-3 minuter. Servera fisken med "tomatsåsen" och kokt potatis eller potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben