Melindas fräscha spenatsoppa

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Nyttig, vegetarisk, snabb och jättegod soppa.

Ingredienser

  • 1 msk rapsolja
  • ½ gul lök, hackad
  • 5 dl vatten
  • 3-4 dl fryst bladspenat (eller så mycket som man vill ha)
  • ½ -1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl broccoli
  • 1 tsk fryst persilja
  • 1-2 tsk vitvinsvinäger/ citron
  • 200 g kikärter
  • 2 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Eventuellt
  • 1 dl rotfrukter
  • ½ -1 tsk miso
  • 1 krm chili
  • 1 krm grillkrydda
  • Instruktioner

    1. Koka äggen hårdkokta medan du lagar soppan. Stek löken i rapsolja. När den är mjuk, tillsätt vatten spenat och låt koka ett par minuter. Tillsätt sedan broccolin och rotfrukterna, skurna i mindre bitar, om du har i det, och låt koka tills mjukt. Tillsätt sedan kryddorna, skvätt i vinäger/citron och lägg i kikärterna. Låt det bli varmt, tillsammans med miso för en lite mustigare smak. Dags att lägga ner de vackra ägghalvorna! Och vill man vara extra nyttig kan man stänka i lite linfröolja som innehåller omega 3.
    2. Färdigt!

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    4-5
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben