Kickis spenatsoppa med ädelost

Serverar: 4 portioner

Servera den gärna toppad med knaperstekt bacon och ett gott bröd.

Ingredienser

  • Ca 200 g färsk eller fryst bladspenat
  • 3 potatisar, ca 200 g
  • 1 liten purjolök
  • Smör eller olja
  • 6 dl vatten
  • 4 dl matlagningsgrädde 15 %
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • ½ krm kajennepeppar
  • 100 g ädelost
  • Ev 200 g bacontärningar
  • Instruktioner

    1. Skala och riv potatisen, finstrimla purjolöken och hacka spenaten grovt.
    2. Fräs i smör eller olja utan att det tar färg. Tillsätt vattnet och smula ner buljongtärningarna. Koka i 30 minuter.
    3. Mixa och tillsätt grädden, koka upp och smula ner ädelosten. Späd till önskad konsistens med mer vatten eller grädde om det skulle behövas. Smaka av med kajennepeppar.
    4. Knaperstek bacontärningarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben