Pizza med ädelost och bacon

Serverar: 4 portioner

En jättegod pizza med ovanlig fyllning!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl 37-gradigt vatten
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 stora tomater
  • 150 g ädelost
  • 1 grön paprika i ringar
  • 8 skivor bacon
  • 12 svarta oliver
  • 1 tsk oregano
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen med det varma vattnet. Blanda i olja, salt och vetemjöl. Knåda degen ordentligt och låt den jäsa i bunken i 45 minuter.
    2. Dela degen i 4 bitar och kavla ut dessa till 1/2 cm tjocka cirklar, eller kavla ut hela degen så den täcker en bakpappersklädd plåt.
    3. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg på pizzorna. Smula över ädelost och lägg på paprikaringar, baconbitar och halverade oliver. Strö på oregano och riven ost.
    4. Grädda pizzorna i 225º i ca 15 minuter eller tills de har fått färg och osten har smält.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben