Spenatsoppa med ädelost

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Helt ok soppa om du har en bit ädelost liggandes i kylen. Själv använde jag (fryst) hel bladspenat och mixade soppan på slutet. Grädden bytte jag ut mot mjölk och lite mjöl.

Ingredienser

  • 1 hackad gul lök
  • 1 liten strimlad purjolök
  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 liter vatten
  • 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 450 g fryst hackad spenat
  • Ca 1 dl mellangrädde
  • 140 g ädelost (17%)
  • Vit- eller svartpeppar
  • Ev rostad lök
  • Örtgrönt, t ex körvel
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och purjo i fettet i en gryta. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp. Lägg i spenaten otinad och sjud tills den tinat.
    2. Häll i grädden och smula i hälften av osten och sjud några minuter till. Peppra och strö på resten av osten och eventuellt lite rostad lök och grönt.
    3. Servera rykande varm med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben