Snabb spenatsoppa med ägghalvor

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Denna soppa är mycket snabblagad och enkel att förbereda.

Ingredienser

  • 300 g fryst hackad spenat
  • Ev 10 små bitar fryst broccoli
  • Ca 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • ½ dl mjölk, grädde eller matlagningsgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1-2 ägg
  • Ev 1 msk hackad färsk gräslök
  • Instruktioner

    1. Lägg spenat, buljong och eventuellt broccoli i en kastrull, fyll upp med vatten (som med fördel kan förkokas i en vattenkokare) och koka upp. Blanda mjölken med vetemjölet och rör ned då soppan kokat upp, tillsätt också salt och peppar. Sjud på medelvärme och dra ned till låg värme i slutet. Rör om då och då.
    2. Lägg äggen i en liten kastrull, fyll på med vatten tills endast en liten fläck av äggen sticker upp ovanför ytan. Salta vattnet, då håller äggen bättre. När äggen är klara, är också soppan klar. Vanligtvis kokar jag medelstora ägg i ca 7 minuter med start efter det att vattnet kokat upp. Lägg äggen i en skål med kallt vatten eller skölj dom med kallt vatten i kastrullen. Stäng av plattan till soppan och låt den svalna till lagom temperatur.
    3. Servera soppan genast tillsammans med ägghalvor och klippt färsk gräslök (om det önskas). Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben