Snabb delikatesspanna

Serverar: 4 portioner

Snabbt och enkelt.

Ingredienser

  • 600 g griskött av bog eller skinka
  • 1 gul lök
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk smulad rosmarin
  • 2 dl vispgrädde
  • Ev 1/2 dl vitt vin
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tunna strimlor.
    2. Skala och finhacka löken.
    3. Bryn lite i taget av köttet i smör i en stekpanna. Ta upp köttet vartefter. Salta och peppra.
    4. Fräs löken i smör ca 3 minuter, tills den är mjuk. Tillsätt rosmarin, grädde och ev vin. Låt koka ihop någon minut.
    5. Lägg köttet i såsen och låt det bli genomvarmt.
    6. Servera med t ex råstekt potatis och tomatsallad.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben