Spätta med limeströssel

Serverar: 2 portioner

Fräscht med lime till fisken! En Mauro Chardonnay från Italien sitter fint till! (nr 32008) 59:- juni 2008

Ingredienser

  • 300 g spättafilé
  • ½ tsk salt
  • Rivet skal och saft av ½ lime
  • 2 msk hackad persilja
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1½ msk ströbröd
  • ½ tsk fransk senap
  • 1½ msk matolja
  • Instruktioner

    1. Skölj fisken och torka den. Vik ihop fisken och lägg den på ett smord ugnsfat. Salta och ringla över pressad limesaft. Hacka persiljan och rör samman den med rivet limeskal, pressad vitlök, ströbröd, fransk senap och matolja. Fördela röran över fisken och stek mitt i ugn i 225 grader ca 15 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig. Garnera eventuellt med limeklyftor och bjud kokt ris eller potatis och grönsaker till.
    2. (Lime aioli till var inte helt fel!)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben