Indonesisk spätta

Serverar: 2 portioner

Indonesisk spätta. Kokosmjölk, ingefära och chili sprider indonesiska dofter och väcker aptiten.

Ingredienser

  • 300 g spättfiléer
  • Salt
  • Sås
  • ½ vitlöksklyfta
  • ½ röd paprika
  • 1 ½ tsk ingefära
  • 1 - 2 krm sambal oelek
  • 1½ fiskbuljongtärning
  • 1 liten burk lätt kokosmjölk à 165 ml
  • Garnering
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs det i lite matfett i en traktörpanna. Tillsätt ingefära, sambal oelek, fiskbuljong och kokosmjölk. Låt det koka upp.
    2. Salta fisken lätt och vik den dubbel. Lägg ner fisken i såsen och låt den sjuda på svag värme ca 5-7 minuter. Strö över lite hackad persilja. Bjud kokt jasminris till.
    3. Tips! Sambal oelek är en mycket het chilikrydda, så ta den lilla mängden och smaka av först inna du tar mera.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    popik 11 augusti 2008

    Jättegott recept, men jag garnerade med hackad koriander istället för persilja.

    h-gomer 9 september 2008

    Tack så mycket. Provade receptet under gårdagen och kommer med all säkerhet att göra det igen. Det var mycket gott och otroligt enkelt.

    Serentia 12 oktober 2012

    Det var jättegott! Följde inte helt receptet till 100%, men det blev hur bra som helst i vilket fall :D Tack för ett grymt bra recept!

    Serentia 20 november 2012

    Jättegott och lätt att laga! :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben