Indonesisk färsgryta med ananas

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett lätt recept att använda en fredag- eller lördagkväll.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 2 msk olja
  • 1½ dl äppeljuice
  • 1½ tsk curry
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1½ tsk mald ingefära
  • 2 msk vinäger
  • 4 skivor ananas
  • Instruktioner

    Stek färsen i lite olja i en stekpanna. Blanda soja, juice, pressad vitlök och kryddor i en kastrull. Tillsätt vinägern och låt det hela koka upp. Lägg i färsen i den kokande vätskan. Låt koka i ca 5 min. Skär ananasringarna i bitar och blanda ner dom i färsen. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Eniale 18 oktober 2009

    Det ser ju faktiskt rätt så gott ut *L* Har letat efter ett bra och enkelt söt-surt mat recept. Skall kankse göra det med sojafärs någon dag ,-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben