Kalasgod spätta i hummersås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Den här rätten har vi haft som favorit i många år och bjudit många vänner på. Nu tänker jag dela den med er och era vänner också. Den är jättegod. Jag glömde ta bilden innan gästerna börja ta för sig men jag hann innan fatet blev tomt.

Ingredienser

  • 800 g spättafilé djupfryst eller färsk
  • 1 citron, saft efter smak
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm citronpeppar
  • 2-3 msk smält margarin eller smör
  • Sås
  • 3 dl hummersoppa på burk
  • 3-5 dl vispgrädde
  • 1 msk hummerfond
  • Garnering
  • 1 burk eller en bunt färsk sparris
  • ¼ kg räkor med skal
  • Dillvippor
  • Instruktioner

    1. Tina de djupfrysta filéerna. Droppa lite citronsaft över och rulla ihop filéerna. Vispa ägget lätt med en gaffel och blanda ströbröd med salt och peppar på ett fat. Vänd fiskrulladerna först i ägget, sedan i ströbrödet och lägg dem med skarven neråt i en smord eldfast form. Häll det smälta margarinet över rulladerna. Ställ in fisken i 225 grader varm ugn i ca 15-20 min tills de fått fin färg. Värm under tiden hummersoppan med grädden och hummerfonden på svag värme under omrörning. Smaka av om det ev behövs lite salt. Skala räkorna, låt sparrisen rinna av eller koka sparrisen någon minut i saltat vatten om den är färsk. Ta ut fisken ur ugnen och häll soppan över och garnera med sparris, räkor och dillvippor.
    2. Bjud gärna ett gott ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Pirkko 9 mars 2014

    Mycket gott!

    GisellaW 13 mars 2014

    Låter jättegott! Detta ska jag prova! Mvh Gisella

    Walla2 9 juli 2015

    Tack för recepttips! Det blev verkligen riktigt kalasgott och även vackert i formen. Jag kommer att göra det fler gånger, ja många gånger förmodligen...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben