Kalasgod fisksoppa

Serverar: 4 portioner

Fann receptet på internet. Höga betyg av vänner och familjen.

Ingredienser

  • 1 hackad gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 morötter
  • 6 dl vatten
  • 1 dl vitt vin (kan uteslutas)
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 ask Kavli kräftost (400g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 400 g vit fisk i block
  • Salt
  • Kajennpeppar
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Hacka gul lök, vitlök och skala och skiva morrötterna. Fräs i en kastrull utan att det tar färg.
    2. Späd med vatten och ev vin och lägg i buljongtärningarna. Låt koka 5-6 min. Späd ev med mer vätska.
    3. Lägg i osten, crème fraiche och kryddor och låt koka några minuter till. Lägg i fisken delad i mindre bitar. Sjud försiktigt tills fisken är genomkokt. Lägg i dill. Smaka av.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (1)

    Jilliii 20 juli 2009

    e kräftosten viktig? kändes sådär

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben