Ångad spätta med kokta rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Tid: 12 minuter

Jättegott, mums!!!!

Ingredienser

  • 600 g spättafilé
  • 4 st sötpotatis
  • 2 st skivad palsternacka
  • 3 st skivade morötter
  • 1 msk oregano
  • 1 msk koriander
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 st rivet citronskal från citron
  • 1 st citronjuice från citron
  • 1 tsk anis
  • 1 msk vinäger
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Gör små rullar av spättafilén krydda med salt och peppar. Ånga i 4 min.
    2. Koka rotfrukterna i vatten och tillsätt anis, salt, oregano, koriander, vinäger, färnkol och peppar. Häll av vatten när rotfukterna är alldente.
    3. Blanda créme fraiche med citronjuice och rivet citronskal. Lägg upp rotfrukter och fisken på tallrik. Singla cremefraishsåsen ovanpå. Servera!

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6
    4
    1 h 30 min
    20
    1

    Kommentarer (1)

    patrikol 30 januari 2009

    Varför inte köra även rotfrukterna i ångugnen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben