Kokta Kringlor

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Gammelfarmors goda vetekringlor! Roligt att baka med barnen.

Ingredienser

  • 0,5 liter mjölk
  • 50 g jäst
  • 250 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • ca 15 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt).
    2. Smula jästen i en bunke och tillsätt degspadet, rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker och ägg och mjöl tills degen är fast, låt jäsa en timme.
    3. Gör små kringlor av degen och släpp ner i en kastrull med kokande vatten. När de flyter upp til ytan är de klara. Ibland får man puffa lite på dem för att de ska ploppa upp!
    4. Ta upp med hålslev och lägg på plåt.
    5. Grädda i ugn, 225-250 grader ca 8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mammamus 4 juni 2008

    hur länge ska de vara i vattnet????

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben