Min mormor brukade baka dessa kringlor när jag växte upp. Idag är min mormor bortgången, men hennes kringlor är fortfarande mina favoriter. Har aldrig smakat en godare kringla.
Ingredienser
100 g Smör/margarin
1 dl Socker
2 ½ dl Grädde
2 tsk Hjorthornssalt
6-7 dl Vetemjöl el. rågsikt
2-3 dl Havregryn
Instruktioner
- Ugn: 225 grader.
Blanda ihop alla ingredienser. Använd gärna hälften vetemjöl och hälften rågsikt.
(Det går även bra att använda mjölk istället för grädde för lite magrare kringlor.)
Degen ska vara lös men inte kladdig.
Rulla ut till ca: 2 cm tjocka, och 8-10 cm långa korvar,
sätt ihop i ändarna. Grädda i mitten av ugnen ca: 10-15 min, till dom fått fin gyllenbrun färg. Dom får inte bli för torra.
- Servera gärna med smör på.
Liknande recept
Kommentarer (4)
verkar jätte goda men kan man frysa de??
Letade efter recept länge innan jag fastande för just detta. Är det från Ramnåsa måste det blir bra kringlor av receptet och jisses vad goda.
Ett fantastiskt kringel-recept! Tack :) 10 poäng av mig och barnen som provsmakat!
Folk bara älskar dessa. Väldigt enkla att göra. Dessa ska det n