Kokta rödbetor med smör och salt.

Serverar: 4 portioner

Gör det här ofta speciellt när det är säsong. Det är så otroligt gott och det enda tillbehör man behöver är salt och rumsvarmt smör.

Ingredienser

  • 8 rödbetor
  • Salt (gärna flingsalt)
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Borsta rödbetorna rena. Skär av blasten. Rödbetor har mycket starkt färgämne. Är höljet oskadat färgar de inte. För att korta koktiden kan betorna delas. Lägg betorna i en kastrull och fyll på med saltat vatten, så att betorna täcks. Koka betorna nästan mjuka under lock. Känn efter med en sticka.
    2. Koktider: Rödbetor späda 15-20 minuter Rödbetor vinter 45-60 minuter Skurna vinter 20-30 minuter Spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalen. Servera med flingsalt och smör. Jag brukar använda plasthandskar för säkerhets skull.
    3. Tips: Det fungerar alltingen som enklare måltidsrätt eller som ett gott tillbehör. Det är bara att reglera antalet rödbetor efter deras storlek och hur pass hungrig man är.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatismos
    Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...

    Semifinalen i Årets Kock
    I semifinalen i Malmö på tisdagen segrade Henrik Regnér från restau...

    Getost
    Getost är något av det godaste jag vet. Jag kan äta getost dygnet r...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben