Äppelpaj utan smör

Serverar: 4 portioner

En god paj / kaka utan något fett.

Ingredienser

  • 3 äpplen
  • 1 msk socker
  • 1 ägg
  • 1 ½ strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 dl kokande vatten
  • Instruktioner

    Skär och lägg äppelbitar i en rund form. Strö över 1msk socker. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl blandat med bakpulver. Bred ut smeten över äppelbitarna. Häll i det kokande vattnet och ställ in formen i ugnen. Grädda i 200º i ca 30 min

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    huado29 24 oktober 2009

    Jag älskar äppen. Den kaka smakar jättegott o friskare. Pga min form är större, då använde jag ett mer äpplen o en mer ägg, totalt 2dl vetmjöl, men enda 1dl strösocker, 1/2parlsasocker instället. Vi åt med vanijisås.Jättegott! Jag tänker på kanelpulver, ska vi använda så? Min paj hade inga mörk färg som bilden var den där.

    Jossejo 13 mars 2013

    Ska testas! :)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben