Serverar: 4 portioner
En god paj / kaka utan något fett.
Skär och lägg äppelbitar i en rund form. Strö över 1msk socker. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl blandat med bakpulver. Bred ut smeten över äppelbitarna. Häll i det kokande vattnet och ställ in formen i ugnen. Grädda i 200º i ca 30 min
Äppeltider!
Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...
Jag älskar äppen. Den kaka smakar jättegott o friskare. Pga min form är större, då använde jag ett mer äpplen o en mer ägg, totalt 2dl vetmjöl, men enda 1dl strösocker, 1/2parlsasocker instället. Vi åt med vanijisås.Jättegott! Jag tänker på kanelpulver, ska vi använda så? Min paj hade inga mörk färg som bilden var den där.
Ska testas! :)