Serverar: 15-20 portioner
En fantastiskt god kola som är lätt att göra, helt utan grädde och relativt snabblagad. Den färdiga kolan (klippt i bitar) går utmärkt att förbereda ett par dagar innan helgens fest och förvara i kylen.:)
Ingredienser
75 g margarin
1 ½ dl socker
3 msk ljus sirap
6 msk vetemjöl
3-4 tsk kakao
ev 1 Marabou mjölkchokladkaka ca 200 g
Instruktioner
- * Koka ihop alla ingredienserna under omrörning på medelvärme i en tjockbottnad kastrull.
* Efter ca 5 minuter testar du kolan i ett glas kallt vatten om den går att forma till en boll och är något hårdare än kolan i kastrullen. Om inte, koka någon/några minuter till. Max 10 minuter beroende på hur hård du vill ha kolan.
* Bred/ häll ut kolan på bakplåtspapper och låt den stelna.
* Klipp den mjuka kolan i bitar.
* Om du gör hårdare kola (knäckig) kan du smälta en 200 grams Marabou Mjölkchokladkaka i ett vattenbad och hälla över kolan innan du skär den i bitar.
- Supergott!
Liknande recept
Kommentarer (2)
Prova gärna att göra denna kola, den är hur god som helst, faktiskt mycket smaskigare dagen/dagarna efter att ha stått i kylen. Jag gillar den bäst mjuk och kokar den då i 5-6 minuter. Lätt beroendeframkallande! ;)
Jag brände skiten... :(