Dajmkola utan mandel

Serverar: 15-20 portioner

En fantastiskt god kola som är lätt att göra, helt utan grädde och relativt snabblagad. Den färdiga kolan (klippt i bitar) går utmärkt att förbereda ett par dagar innan helgens fest och förvara i kylen.:)

Ingredienser

  • 75 g margarin
  • 1 ½ dl socker
  • 3 msk ljus sirap
  • 6 msk vetemjöl
  • 3-4 tsk kakao
  • ev 1 Marabou mjölkchokladkaka ca 200 g
  • Instruktioner

    1. * Koka ihop alla ingredienserna under omrörning på medelvärme i en tjockbottnad kastrull. * Efter ca 5 minuter testar du kolan i ett glas kallt vatten om den går att forma till en boll och är något hårdare än kolan i kastrullen. Om inte, koka någon/några minuter till. Max 10 minuter beroende på hur hård du vill ha kolan. * Bred/ häll ut kolan på bakplåtspapper och låt den stelna. * Klipp den mjuka kolan i bitar. * Om du gör hårdare kola (knäckig) kan du smälta en 200 grams Marabou Mjölkchokladkaka i ett vattenbad och hälla över kolan innan du skär den i bitar.
    2. Supergott!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Ullis1 18 maj 2008

    Prova gärna att göra denna kola, den är hur god som helst, faktiskt mycket smaskigare dagen/dagarna efter att ha stått i kylen. Jag gillar den bäst mjuk och kokar den då i 5-6 minuter. Lätt beroendeframkallande! ;)

    moderkakan 28 juli 2010

    Jag brände skiten... :(

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben