Bästa lavendelskorporna, utan mandel

De flesta recept på lavendelskorpor innehåller mandel, här har jag äntligen hittat ett bra recept utan mandel. Många gillar inte lavendel, men jag rekommenderar att ge detta recept en chans. Skorporna är kanongoda! Kan också konstatera att bakpulver som jäsmedel ger mer möra skorpor än jäst. Grundreceptet kan säkert användas med andra kryddor också. Jag ska själv pröva och experimentera lite härnäst.

Ingredienser

  • ½ dl lavendelblommor
  • 4½ dl socker
  • 400 g rumstempererat smör
  • 17 dl vetemjöl
  • 3 msk bakpulver
  • 4½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda lavendel och socker i mortel eller mixer. Vispa smör och lavendelsocker pösigt.
    3. Blanda mjöl och bakpulver och rör samman allt tillsammans med mjölken till en deg.
    4. Gör 6 längder och lägg 3 på varje plåt. Platta till lite och pensla rikligt med ägg.
    5. Grädda ca 20 minuter. Låt svalna.
    6. Skär i skivor och torka i ugn ca 6 timmar på 75 grader. Förvara torrt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben