Revbensspjäll, de bästa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Skall marinera i 5-6 timmar, eller gör dagen innan. Ett gammalt och ofta använt recept som räcker för 4-6 personer. Är ett i raden av mina bästa recept.

Ingredienser

  • 1½-2 kg tjocka revben
  • 3 dl japansk soja
  • 3 msk färsk riven ingefära
  • Salt
  • Peppar
  • BBQ-sås
  • ½ dl chilisås
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • ½ dl japansk soja
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk mörk sirap
  • ½ tsk tabasco
  • 1 tsk worcestersås
  • 2 tsk torkad pulvriserad timjam
  • Instruktioner

    1. Gnid in spjällen med salt och peppar samt ingefäran. Häll över sojan och låt spjällen marinera i minst 5-6 timmar, men gärna i ett dygn. Blanda samman alla ingredienserna till BBQ-såsen.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg spjällen på galler med en långpanna inunder. Pensla dem ordentligt med BBQ-såsen.
    3. Sätt in spjällen i ugnen och pensla dem ofta med såsen, tills den tar slut. Låt spjällen steka i ugnen tills de är helt genomstekta, det brukar ta ca 1 timme och 15 minuter.
    4. Sätt in spjällen i ugnen på grill stax innan servering, så de får en fin yta.
    5. Servera med kokt potatis och rödkål. Eller klyftpotatis och en god sallad. Samt givetvis med en god sås. (kolla mina sås-recept).
    6. Lycka till

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    farmoringer 30 mars 2008

    Jag marinerade ett dygn men tyckte det blev lite väl mycket soyasmak. Så nästa gång ska det bara få marinera 5-6 timmar. Men alltså. Det blev revben med mycket smak och var gott. BBQ var helt underbar..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben