Skall marinera i 5-6 timmar, eller gör dagen innan.
Ett gammalt och ofta använt recept som räcker för 4-6 personer.
Är ett i raden av mina bästa recept.
Ingredienser
1½-2 kg tjocka revben
3 dl japansk soja
3 msk färsk riven ingefära
Salt
Peppar
BBQ-sås
½ dl chilisås
4 finhackade vitlöksklyftor
½ dl japansk soja
½ dl rödvinsvinäger
1 msk fransk senap
2 msk mörk sirap
½ tsk tabasco
1 tsk worcestersås
2 tsk torkad pulvriserad timjam
Instruktioner
- Gnid in spjällen med salt och peppar samt ingefäran. Häll över sojan och låt spjällen marinera i minst 5-6 timmar, men gärna i ett dygn.
Blanda samman alla ingredienserna till BBQ-såsen.
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg spjällen på galler med en långpanna inunder. Pensla dem ordentligt med BBQ-såsen.
- Sätt in spjällen i ugnen och pensla dem ofta med såsen, tills den tar slut. Låt spjällen steka i ugnen tills de är helt genomstekta, det brukar ta ca 1 timme och 15 minuter.
- Sätt in spjällen i ugnen på grill stax innan servering, så de får en fin yta.
- Servera med kokt potatis och rödkål. Eller klyftpotatis och en god sallad. Samt givetvis med en god sås. (kolla mina sås-recept).
- Lycka till
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jag marinerade ett dygn men tyckte det blev lite väl mycket soyasmak. Så nästa gång ska det bara få marinera 5-6 timmar. Men alltså. Det blev revben med mycket smak och var gott. BBQ var helt underbar..