Det här receptet hittade jag för några år sen i Allt om Mat. Det är verkligen en jättegod paj som passar såväl som ensamrätt med en krispig sallad till, som till buffébordet. Enkel att göra dessutom, fastän den smakar "lyxigt"!
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g kallt smör/margarin i tärningar
3 msk vatten
Fyllning
1 påse riven Västerbottenost (150 g)
4 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl gräddfil
1 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
Instruktioner
- Hacka snabbt ihop mjöl, smör och vatten till en deg.
Tryck ut degen till botten och kant i en form ca 25 cm i diameter. Behöver inte förgräddas.
- Lägg den rivna osten i pajskalet.
Vispa ihop ägg, grädde, gräddfil, salt och peppar och häll över osten.
Grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 40 minuter.
Sen är det bara att njuta!
Liknande recept
Kommentarer (5)
Tack för ett bra recept.
Verkligen jättegod! Rekommenderas! Bjuder på en bild oxå...
Ja den var verkligen den bästa! Smarr=) Tusen tack för receptet!
Jättegott
Den absolut godaste ostpajen jag ätit. Lite annorlunda konsistens. Mjukare än vanligt, men det var väldigt gott. Vi hade dinkelmjöl fullkorn i degen och det smakade nästan som digestivekexbotten. Smarrigt. Angela