Ostpaj med musslor

Serverar: 4-6 portioner

Paj är perfekt allt-i-mat! Perfekt vid buffé eller större bjudningar så som kalas, jul, påsk, midsommar m.m. Dessutom smakar det lika bra dagen efter... så då gör det inget att man fick massa mat över.

Ingredienser

  • 1 sats pajdeg med ostsmak. Ligger under mina recept
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 burk musslor i vatten
  • 4 dl riven ost
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • Garnering
  • Rädisor
  • några musslor
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200 C Vispa samman äggen med mjöl. Låt musslorna rinna av och spara några till garneringen. Lägg ner musslor och riven ost i äggsmeten
    2. 2. Vispa grädden till skum och blanda ner den försiktigt i smeten. Smaka av med salt och peppar.
    3. 3. Fördela smeten i de förgräddade pajskalen och grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter eller tills äggstanningen har fått fin färg och stelnat.
    4. 4. Garnera med rädisor och musslor.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5
    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben