Thaisoppa med musslor

Serverar: 4 portioner

Njut av dessa havets läckerheter tillsammans med thailändska smaker som chili, lime, ingefära och kokosmjölk.

Ingredienser

  • 1 nät musslor
  • Spadet från musslorna
  • ½ gul lök
  • 1 röd chilifrukt
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 bit färsk ingefära, ca 1 tumme stor
  • Olja
  • 3 limeblad
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk fisksås
  • 3 dl fiskbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • 1 kruka färsk koriander
  • Garnering
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Tvätta musslorna noga, dra bort skägget och släng dem som inte stänger sig. Koka upp ½ dl vatten (det står faktiskt så i receptet) i en kastrull och lägg ner musslorna. Låt koka i 5 minuter under lock. Ta kastrullen från värmen och släng de musslor som inte öppnat sig. Spara musselspadet.
    2. Skala och hacka löken. Dela, därna ur och hacka chilifrukten. Skär svampe i kvartar och strimla ingefäran tunt.
    3. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs grönsakerna, ingefäran och svampen lätt i oljan.
    4. Tillsätt resten av ingredienserna och musselspadet. Salta och peppra. Låt koka i ca 15 minuter.
    5. Hacka koriandern. Plocka ev. musslorna ur skalet och lägg ner dem i soppan. Servera med korianderhacket och garnera med lite dill.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben