Njut av dessa havets läckerheter tillsammans med thailändska smaker som chili, lime, ingefära och kokosmjölk.
Ingredienser
1 nät musslor
Spadet från musslorna
½ gul lök
1 röd chilifrukt
100 g färska champinjoner
1 bit färsk ingefära, ca 1 tumme stor
Olja
3 limeblad
2 dl kokosmjölk
1 msk fisksås
3 dl fiskbuljong
Salt
Peppar
Servering
1 kruka färsk koriander
Garnering
Dill
Instruktioner
- Tvätta musslorna noga, dra bort skägget och släng dem som inte stänger sig. Koka upp ½ dl vatten (det står faktiskt så i receptet) i en kastrull och lägg ner musslorna. Låt koka i 5 minuter under lock.
Ta kastrullen från värmen och släng de musslor som inte öppnat sig. Spara musselspadet.
- Skala och hacka löken. Dela, därna ur och hacka chilifrukten. Skär svampe i kvartar och strimla ingefäran tunt.
- Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs grönsakerna, ingefäran och svampen lätt i oljan.
- Tillsätt resten av ingredienserna och musselspadet. Salta och peppra. Låt koka i ca 15 minuter.
- Hacka koriandern. Plocka ev. musslorna ur skalet och lägg ner dem i soppan. Servera med korianderhacket och garnera med lite dill.
Liknande recept
Kommentarer (0)