Vegetarisk thaisoppa

Serverar: 3 portioner

Tid: 20 minuter

Kryddig soppan som värmer gott! Tillsätt fisk, kyckling eller oxkött om du så vill. Kryddig soppa som gärna kan serveras med en klick yoghurt.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 2 msk oliolja
  • 1/3 purjolök, strimlad
  • 1 näve babymorötter
  • ½ röd paprika, i småbitar
  • 1 näve haricots verts
  • 2 burkar kokosmjölk (400 g)
  • 3-5 msk grön curry
  • 2-3 port äggnudlar
  • Cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Fräs vitlök och ingefära med olivolja i en wokpanna. TIllsätt purjolök och stek i 2 minuter. Tillsätt paprika, delade morötter och stek i 1 minut till. Tillsätt haricots verts och kokosmjölk. Tillsätt grön curry och rör om noga. Låt småputtra i under tiden du koka nudlar. Tillsätt nudlar och smaka av.
    2. Servera genast, gärna med en näve kryddade cashewnötter på.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben