Het thaisoppa med räkor

Serverar: 4 portioner

Utmärkt som förrätt.

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 citrongrässtjälkar
  • 1 bit ingefära (ca. 5cm)
  • 8 kaffirlimeblad eller rivet skal av 1 lime
  • 1 citron
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 1 msk socker
  • ½ - 1 msk röd currypaste
  • 100 g champinjoner
  • 400 g skalade räkor
  • Koriander
  • Chili
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Strimla nedre delen av citrongrässtjälkarna och skär ingefäran i tunna skivor. Tillsätt detta och kaffirlimebladen (eller det rivna limeskalet) i buljongen och låt koka 3-4 minuter.
    2. Pressa citronen, sänk värmen och tillsätt citronsaft, fisksås, socker och currypaste. Rör om och låt sjuda i en minut. Skär champinjonerna i kvartar och rör ned dem i soppan, låt koka ytterligare två minuter. Blanda i de skalade räkorna och låt sjuda någon minut.
    3. Garnera eventuellt med chili och koriander före servering. Servera med limeklyftor och ett gott vitt vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben