Räkor Indienne

Serverar: 4 portioner

En riktig festrätt är den här goda och lättlagade räkpannan.

Ingredienser

  • 1 kg räkor
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 2 tsk curry
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 brk krossade tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna.
    2. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjolöken.
    3. Fräs lite matfett med curryn. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa några minuter utan att de får färg.
    4. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och tomatkross. Låt det sjuda ca 5 minuter.
    5. Tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.
    6. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt, men inte koka, då blir räkorna sega.
    7. Servera med ris, sallad och gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Kicksan 2 oktober 2009

    Måste bara få säga att den här grytan är såååååååå god!

    Relaterade Artiklar

    Thailändsk matlagning är en ren njutning
    Thailands fantastiska matlagningskultur har förändrats oerhört lite ge...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben