En riktig festrätt är den här goda och lättlagade räkpannan.
Ingredienser
1 kg räkor
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul lök
1 purjolök
2 tsk curry
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 brk krossade tomater
2 dl vispgrädde
salt
peppar
Instruktioner
- Skala räkorna.
- Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjolöken.
- Fräs lite matfett med curryn. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa några minuter utan att de får färg.
- Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och tomatkross. Låt det sjuda ca 5 minuter.
- Tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda i räkorna och låt allt bli varmt, men inte koka, då blir räkorna sega.
- Servera med ris, sallad och gott bröd till.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Thailändsk matlagning är en ren njutning
Thailands fantastiska matlagningskultur har förändrats oerhört lite ge...
Måste bara få säga att den här grytan är såååååååå god!