Musslor i grädde

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekt att servera till vännerna på Nyårsafton eller lyxa till det med din älskling!

Ingredienser

  • 1 kg musslor med skal (frysta blåmusslor rekommenderas)
  • 2 msk smör
  • 1 st gul lök
  • 2 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 msk hackad färsk persilja
  • 1½ dl matlagningsgrädde
  • Några blad från persiljan att garnera med
  • Instruktioner

    1. Hacka all lök, smält smöret i en rymlig kastrull och i med löken. Låt fräsa i ca 2-3 min eller tills löken mjuknat. Lägg sedan i musslorna och koka under lock i 4-5 min (släng dem som inte öppnat sig eller är trasiga).
    2. Lyft sedan upp musslorna och fördela i två djupa tallrikar.
    3. Häll i vinet och hackad persilja i kastrullen och koka i ca 10 min utan lock. Sätt kastrullen åt sidan och häll i grädden.
    4. Häll såsen över musslorna och garnera med några blad från persiljan. Servera med vitlöksbaguetter och vitt vin. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lina49 19 oktober 2013

    Hej, Kan en fryst mussla öppna sig vid kokning? Hälsningar hp

    Relaterade Artiklar

    Blåmusslor
    Här presenteras skaldjur varje dag denna vecka, med tillhörande rec...

    Den goda franska maten
    Idag serverar vi två typiska franska rätter, Ratatouille och Moules à...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben