Har ärvt ett vackert rånjärn i gjutjärn men undrar om jag kan använda den på spisen, glaskeramikhäll? Ungefär vilken temperatur och hur lång tid ska man grädda på varje sida?
Måste pröva receptet, det verkar så enkelt!
FarmorMaya27 november 2014
Hej, så kul. Jag har glashäll och det fungerar bra med mitt gamla rånjärn. Man får så klart vara försiktig när man vänder på järnet. Värmer upp järnet på full effekt, sen drar jag ner till ca 6-7 av 12. Har gjort dessa så länge och aldrig tagit tid, men det går ganska fort. Brukar smörja järnet vid dom första rånen, sen är ju smeten tillräckligt fet av all grädden. Du får prova dig fram med ett par då jag inte kan svara bättre än så här. Lycka till
Har ärvt ett vackert rånjärn i gjutjärn men undrar om jag kan använda den på spisen, glaskeramikhäll? Ungefär vilken temperatur och hur lång tid ska man grädda på varje sida? Måste pröva receptet, det verkar så enkelt!
Hej, så kul. Jag har glashäll och det fungerar bra med mitt gamla rånjärn. Man får så klart vara försiktig när man vänder på järnet. Värmer upp järnet på full effekt, sen drar jag ner till ca 6-7 av 12. Har gjort dessa så länge och aldrig tagit tid, men det går ganska fort. Brukar smörja järnet vid dom första rånen, sen är ju smeten tillräckligt fet av all grädden. Du får prova dig fram med ett par då jag inte kan svara bättre än så här. Lycka till