Rullrån glutenfria

Serverar: 50 portioner

Dessa blir otroligt spröda. Känns rånet lite mjukt i mitten efter det kallnat, så tillsätt lite mer margarin.

Ingredienser

  • 1 kkp strösocker
  • 1 ägg
  • 1 kkp drygt glutenfritt mjöl
  • 1 kkp potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 1 kkp smält margarin
  • 2 kkp vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna i en skål och vispa till en slät smet. Tag ca 1 msk smet och lägg i det heta rånjärnet. Vänd rånjärnet om du inte har ett elektriskt, när du hällt i smeten.
    2. Använd en rånpinne och gaffel när du skall rulla rånet. Man måste vara snabb så det inte börjar stelna. Har du inte en rånpinne så tag en tjockare strumpsticka
    3. Går alldeles utmärkt att göra rånskålar där du "klär" in en tekopp.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (2)

    brosita 27 oktober 2010

    Tänkte prova i våffeljärnet och göra glasstrutar till lilleman. :) (Har man använt järnet till vanliga våfflor med vete, är det bara att klä in det med folie)

    Pogona 24 december 2010

    Ett mycket bra recept! Jag gräddade mina i våffeljärn och formade över uppochnervända glas. Superspröda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben