Dessa blir otroligt spröda. Känns rånet lite mjukt i mitten efter det kallnat, så tillsätt lite mer margarin.
Ingredienser
1 kkp strösocker
1 ägg
1 kkp drygt glutenfritt mjöl
1 kkp potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk hjorthornssalt
1 kkp smält margarin
2 kkp vatten
Instruktioner
Blanda alla ingredienserna i en skål och vispa till en slät smet. Tag ca 1 msk smet och lägg i det heta rånjärnet. Vänd rånjärnet om du inte har ett elektriskt, när du hällt i smeten.
Använd en rånpinne och gaffel när du skall rulla rånet. Man måste vara snabb så det inte börjar stelna. Har du inte en rånpinne så tag en tjockare strumpsticka
Går alldeles utmärkt att göra rånskålar där du "klär" in en tekopp.
Tänkte prova i våffeljärnet och göra glasstrutar till lilleman. :)
(Har man använt järnet till vanliga våfflor med vete, är det bara att klä in det med folie)
Pogona24 december 2010
Ett mycket bra recept!
Jag gräddade mina i våffeljärn och formade över uppochnervända glas.
Superspröda!
Tänkte prova i våffeljärnet och göra glasstrutar till lilleman. :) (Har man använt järnet till vanliga våfflor med vete, är det bara att klä in det med folie)
Ett mycket bra recept! Jag gräddade mina i våffeljärn och formade över uppochnervända glas. Superspröda!