Het pastasås med rökta musslor

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En enkel och smal pastasås med sting som lagas medan pastan kokar. Använd gärna ekologiska ingredienser ;-).

Ingredienser

  • ½ gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater á 400 g
  • ½ röd chilifrukt, hackad utan kärnor (eller chilipulver)
  • ½ msk strösocker
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk persilja
  • Spagetti eller annan pasta
  • Olja att steka i
  • 200 g rökta musslor på burk (färska så klart om det går att få tag på!)
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Under tiden som pastan kokar hinner du göra såsen klar!
    2. Fräs hackad lök, vitlök och chilin. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa tillsammans någon minut.
    3. Tillsätt tomatkrossen och låt koka tills pastan nästan är klar. Smaka av med strösocker (detta är viktigt för att få tomatsåsen mindre syrlig), salt och peppar. Krydda eventuellt med mer chilipulver.
    4. Skölj musslorna i ett durkslag.
    5. Häll upp pastan på tallriken. Häll tomatsåsen över. Strö musslorna över rätten och klipp färsk persilja över.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben