Thailändska revbensspjäll

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Thaiinspirerade, kryddiga revbensspjäll

Ingredienser

  • 1 kg tunna revbensspjäll
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk kummin
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk nymald vitpeppar
  • 3 msk soja
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk brun farin
  • Instruktioner

    1. Krossa vitlöken och stöt kumminen grovt. Blanda vitlöken, kummin, salt och vitpeppar. Gnid in köttet med kryddblandningen och låt ligga svalt ca 1 timma. Gör en sås av vinäger, soja och brun farin. Lägg köttet i en långpanna, gärna på galler och pensla med såsen. Stek köttet i ugn vid 175 grader i ca 1½ timma om det är tjockskurna revbensspjäll, i ca 1 timma om de är tunna. Pensla med såsen några gånger under stektiden. Du kan också grilla spjällen i ca 40 minuter.
    2. Skär upp köttet längs revbenen och servera kokt ris och en sallad till.
    3. Jag serverade spjällen till Blomkålslåda Provencale och några potatisar med sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    irko 6 mars 2010

    Hallå Evaldo! Har lagat och ätit dessa spjäll nu ikväll och de får ett högt betyg! Jättegott! Tack för receptet!

    elisabethcecilia 20 augusti 2011

    MYCKET gott o lättlagat!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben