Revbensspjäll med orientaliska kryddor

Serverar: 4 portioner

Gott och enkelt recept på smakrika revbensspjäll i ugnen.

Ingredienser

  • 1 kg revbensspjäll
  • 1 tsk rökt handplockat havssalt
  • 1 tsk Jamaican jerkkrydda
  • 1 msk honung
  • 1 msk jordnötsolja
  • ½ tsk ingefära
  • ½ stött salvia,mejram eller rosmarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 º. Krydda och gnid in kryddorna på hela spjällen. Lägg spjällen med feta sidan upp på galler i en långpanna med en bottenskyla vatten, och sätt in mitt i ugnen.
    2. Vänd köttet efter halva tiden, inget annat behövs göras. När köttet lossnar från benen är det klart. Stektiden brukar vara ca 1-1½ timma.
    3. Vill man ha sås kan man späda i långpannan med ca 2 dl vatten, och reda med mjöl och grädde samt kryddor till en god sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben