Helstekt revbensspjäll

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Gjorde detta idag, god smak!

Ingredienser

  • 1 ½ kg tjocka revbensspjäll
  • 2 tsk Santa Marias Chicken&Steak
  • 1 tsk Santa Marias Chili Explosion
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Ca 4 dl vatten
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Mortla kryddorna och klappa in dem i köttet. Sätt in formen i nedre delen av ugnen i ca 1 ½ timme (med bensidan upp första halvtimmen). Späd med ca 2 dl buljong först, innan det blir bränt i botten. Efter ett tag tillsätter du resten. Vänd revbenen och låt stå 1 timme till. Serveras med potatis och sås och grönsaker.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (1)

    ulrika2315 5 juni 2012

    Super gott och mört kött, såsen gjorde jag på skyn i ungsformen, där jag tillsatte lite creme fraiche ,mat grädde och maizena brunsås. Fick salta köttet lite extra efteråt men det är ju en smaksak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben