Serverar: 4-6 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
Helstekt fläskkarré smaksatt med rödvinbärsgelé. Söndagsmiddagen som alla gillar.
Skölj köttet och skär ett rutmönter i köttytan. Häll över grilloöljan och krydda med salty, peppar och grillkryddan. Sätt in en köttermometer i den tjockaste delen av steken. Lägg den i en ugnsfast form och stek tills temperaturen visar 80 grader. Ta ut den och låt den vila en stund innan du skär upp den i skivor. Red av stekskyn med maizena, yoghurt, grädde och smaka av med vinbärsgelé och kryddor. Servera med potatisgratäng eller kokt potatis och grönsaker.
Hej, idag gjorde jag denna rätt och den var väldigt god. Och så enkelt .Så det är bara att tacka för receptet ! Kommer att göra det många gånger. / Monkan
Lagade denna rätt igår, blev gott. Såsen var underbart god!
tack "snälla man)härligt med rekordeliga recept,,"
ugnstemperatur?
Har fyllt gradantalet jag glömt, ursäkta mig. Mvh evaldo