Helstekt fläskkarré

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Helstekt fläskkarré smaksatt med rödvinbärsgelé. Söndagsmiddagen som alla gillar.

Ingredienser

  • 1 - 1½ kg benfri fläskkarré
  • salt
  • peppar
  • Knorr stek & grillkrydda
  • grillolja med honugssmak
  • 1 - 2 msk rödvinbärsgelé
  • sky från steken
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 - 3 msk maizena , för mörka såser
  • laga lätt att späda såsen med
  • Instruktioner

    Skölj köttet och skär ett rutmönter i köttytan. Häll över grilloöljan och krydda med salty, peppar och grillkryddan. Sätt in en köttermometer i den tjockaste delen av steken. Lägg den i en ugnsfast form och stek tills temperaturen visar 80 grader. Ta ut den och låt den vila en stund innan du skär upp den i skivor. Red av stekskyn med maizena, yoghurt, grädde och smaka av med vinbärsgelé och kryddor. Servera med potatisgratäng eller kokt potatis och grönsaker.

    Liknande recept

    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (5)

    monkan1 26 februari 2008

    Hej, idag gjorde jag denna rätt och den var väldigt god. Och så enkelt .Så det är bara att tacka för receptet ! Kommer att göra det många gånger. / Monkan

    madex 28 mars 2011

    Lagade denna rätt igår, blev gott. Såsen var underbart god!

    jrabbelino 2 november 2012

    tack "snälla man)härligt med rekordeliga recept,,"

    jorgen_hall 1 augusti 2013

    ugnstemperatur?

    evaldo 2 augusti 2013

    Har fyllt gradantalet jag glömt, ursäkta mig. Mvh evaldo

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben