Coca colamarinerad fläskkarré

Serverar: 6-8 portioner

Såsen som görs på marinaden är en klar höjdare.

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré
  • 1 tsk salt
  • Marinad
  • 1 burk coca-cola, 33 cl
  • 1 apelsin, skal och saft
  • 1 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1 tsk svartpepparkorn, krossade
  • 2 vitlöksklyftor, bitar
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • Sky
  • 5 dl sky och buljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg köttet i dubbla plaståsar och häll på marinaden. Marinera 12-24 tim. Vänd köttet några gånger under tiden.
    2. Bryn köttet runt om i en stekgryta och salta, men se upp med värmen, eftersom det söta, lätt blir bränt. Lägg fläskkarrén med den köttiga sidan neråt i stekgrytan och häll över det mesta av marinaden.
    3. Låt steken puttra i ca 45 minuter. Vänd den sedan och stick i en köttermometer. Tillsätt resten av marinaden efter hand under stekningen.
    4. Stek tills termometern visar 80-85 grader. Ta upp steken och låt den vila medan såsen görs.
    5. Sila skyn och späd med buljong så att det blir 4 dl. Koka upp, skaka samman vetemjöl och grädden och vispa ner redningen i såsen. Koka såsen i 4-5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    6. Skär loss köttet från benen och skär det i skivor. Servera med såsen samt med grönsaker och ex. klyftpotatis.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (2)

    s-80 29 mars 2009

    Mycket annorlunda smak men väldigt gott

    anluk 8 november 2010

    Sorry, inget som föll oss i smaken.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben