Fläskkarré med bönröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Fläskkarré med bönor och potatis.

Ingredienser

  • ca 1 kg fläskkarré
  • 2 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 krm rosmarin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • Bönröra
  • 1 burk svarta bönor
  • 4 potatisar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 äpple
  • 6 msk russin
  • 2 cm färsk ingefära
  • 4 msk rapsolja
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    Gnid in fläskkerrén med salt, olivolja och rosmarin. Skiva vitlöken och skär små jack i köttet och stoppa i vitlöken. Placera karrén i en ugnsfast form med 1 dl vatten i botten. Stek karrén i 175 grader varm ugn i ca 1½ timma eller tills köttet nått en innertemperatur på 85 grader. ( Lägg över folie om karrén verkar bli bränd ). Skala och skär potatisen och paprikan i minsbitar. Halvera och klyfta löken och finhacka vitlöken. Skala och skiva ingefäran. Fräs lök, vitlök, potatis, paprika, och ingefära i oljan. Tillsätt svarta bönor, äpple skalat och skuret i munsbitar, russin samt 1 dl vatten. Låt koka ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör om och servera tills fläskkarrén. Låt karrén vila ca 10 minuter när den kommer från ugnen. Skär den sen i tunna skivor.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben