Plommonspäckad fläskkarré
Helstekt fläskkarré med gräddsås, brysselkål och vinbärsgelé kan ätas till mycket, t ex potatisgratäng, klyftpotatis, pasta eller ris.
Ingredienser
Karrén
1-1½ kg fläskkarré i bit
6-8 katrinplommon
Salt
Peppar
Vafria kryddor
Smör att steka i
Gräddsås
1 pkt grädde
1-2 dl mjölk
Redning mjöl och vatten
Salt
Peppar
Socker
1-2 msk vinbärsgelé
Steksky från steken
Instruktioner
- Stick in katrinplommon lite här och där i karrén.
Krydda rikligt runt köttet och stek ytan hastigt i het panna.
Stick in en köttermometer och lägg köttet på galler i en ugsfast form med lite vatten i botten.
- Ställ in i ugnen på 175 º. Stek karrén ca 1½-2 timmar broende på tjocklek på köttet.
Innertemperaturen ska vara 82 º.
- Gräddsåsen:
Blanda grädde, mjölk, soja och ev. steksky.
Red av såsen med vetemjöl till önskad konsistens.
Låt småkoka en stund så mjölsmaken försvinner och smaka av med salt, peppar, socker och gelé.
- Jag serverade med kokta grönsaker och kokt potyatis.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Hur mycket grädde ska det vara i såsen? 1 pkt säger ju inte så mycket, 2,5 dl, 3 dl eller 5 dl?
välj själv,smaksak.....