Plommonspäckad fläskkarré

Serverar: 4-6 portioner

Helstekt fläskkarré med gräddsås, brysselkål och vinbärsgelé kan ätas till mycket, t ex potatisgratäng, klyftpotatis, pasta eller ris.

Ingredienser

  • Karrén
  • 1-1½ kg fläskkarré i bit
  • 6-8 katrinplommon
  • Salt
  • Peppar
  • Vafria kryddor
  • Smör att steka i
  • Gräddsås
  • 1 pkt grädde
  • 1-2 dl mjölk
  • Redning mjöl och vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Socker
  • 1-2 msk vinbärsgelé
  • Steksky från steken
  • Instruktioner

    1. Stick in katrinplommon lite här och där i karrén. Krydda rikligt runt köttet och stek ytan hastigt i het panna. Stick in en köttermometer och lägg köttet på galler i en ugsfast form med lite vatten i botten.
    2. Ställ in i ugnen på 175 º. Stek karrén ca 1½-2 timmar broende på tjocklek på köttet. Innertemperaturen ska vara 82 º.
    3. Gräddsåsen: Blanda grädde, mjölk, soja och ev. steksky. Red av såsen med vetemjöl till önskad konsistens. Låt småkoka en stund så mjölsmaken försvinner och smaka av med salt, peppar, socker och gelé.
    4. Jag serverade med kokta grönsaker och kokt potyatis.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (2)

    Cassiopeya 21 augusti 2011

    Hur mycket grädde ska det vara i såsen? 1 pkt säger ju inte så mycket, 2,5 dl, 3 dl eller 5 dl?

    jrabbelino 2 november 2012

    välj själv,smaksak.....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben