Fläskkarré med rotfruktsgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Saftig karré i stekpåse med rotfruktsgratäng.

Ingredienser

  • 1 fläskkarré ca 1 kg
  • Marinaden
  • 4 msk olja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk curry
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Grönsaksgratängen
  • 5 potatisar
  • 1 liten kålrot
  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 2 dl Milda extra 4 %
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Fläskkarrén: Blanda marinaden i en plastpåse och lägg i karrén och låt marinera några timmar. Häll sedan karrén och marinaden i en tstekpanna och bryn steken runt om så den får en vacker färg.
    3. Lägg karrén med stektermometer i en stekpåse med ev.marinad oh förslut. Ställ in i ugnen tills temperaturen visar 85 º.
    4. Ta ut karrén och låt stå en stund. Skär upp den i skivor.
    5. Rotfruktsgratängen: Skär alla rotfrukter i skivor och varva dem med löken, salta, strö över timjan och blanda runt.
    6. Häll på buljongen och grädden och ställ in i ugnen tills rotfrukterna känns mjuka ca 45-60 minuter.
    7. Servera med fläskkarré och en sallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (2)

    eva-p 28 februari 2009

    vad ska ugnen stå på för grader och hur mycke buljong ??? mvh Eva

    birgni 14 mars 2010

    Buljong och grädde finns inte med bland ingredienserna. Ugnstemperatur?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben