Rotfruktsgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Har bara prövat detta en gång, och vet inte riktigt vilka rotfrukter jag gillar ännu. Men den här vad "lagom" om man inte bara vill att det ska smaka rotfrukt, men ha gärna i lite mer av allt, och lite annat, typ kålrot. Väldigt god till evaldos fläskfile med kantareller och lingonsås, som finns på hans sida!

Ingredienser

  • 5 st stora potatisar
  • 2 st palsternackor
  • 3 st morötter
  • ca 3 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 g. Skala och skiva alla rotfrukter lika tunt. Blanda med salt och peppar och lägg i ugnsform. Häll på grädden och klicka ev ut lite smör över allt. Ställ i ugnen i ca 40 minuter tills allt mjuknat.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    evaldo 27 mars 2008

    Hej. Jag tror du kan använda vilka rotfrukter och grönsaker som helst. jU mer ju jodare blir det. Prova på bara.

    Cassiopeya 9 oktober 2011

    Gjorde min variant av denna idag, dvs med palsternacka, kålrot, potatis och morot. Väldigt gott:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben