Rotfruktsgratäng med fänkål

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Så höstigt gott. Ca 323 kcal/port.

Ingredienser

  • 1 kg potatis av fast sort
  • 0,25 rotselleri
  • 2 morötter
  • 1 fänkål
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 5 dl matlagningsgrädde 15%
  • 50 g riven pecorinoost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Skala potatisen och rotfrukterna, skiva dem tunt i matberedare. Strimla fänkålen. Varva allt i en ugnssäker form. Salta och peppra. Häll på grädden och strö över osten.
    2. Grädda i ugnen i ca. 50 minuter tills rotsakerna är mjuka.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bocuracao 3 december 2008

    Gott tyckta jag, men f'änkål var en ny upplevelse för barnen, inte speciellt uppskattad!

    bocuracao 3 december 2008

    Gott tyckte jag, men f'änkål var en ny upplevelse för barnen, inte speciellt uppskattad!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben