Rotfruktsgratäng med vitlök och fetaost

Serverar: 4 portioner

God gratäng till Tjälknöl eller rökt älgstek. Även gott alternativ till potatisgratäng, när man har en kallskuren buffé.

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 1 stor morot
  • 1 stor palsternacka
  • 100 g selleri
  • 100 g kålrot
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk timjan
  • 1 krm malen muskot
  • 150 g fetaost, smulad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1½ dl lagrad ost, riven till gratinering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C. Skala potatis och rotfrukter och skiva dem tunt, gärna i matberedare.
    2. Blanda alla ingredienser utom den rivna osten i en stor bunke, det är enklast att använda händerna.
    3. Häll över blandningen i en ugnssäker form och strö över osten.
    4. Grädda i mitten av ugnen tills potatis och rotfrukter är mjuka och gratängen har en fin färg, 40-50 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben