Rotfruktsgratäng

Serverar: 6 portioner

Smakrik gratäng som kan njutas som ensamrätt med sallad och bröd eller med en bit kött.

Ingredienser

  • 6-8 medelstora potatisar
  • 2 morötter
  • 4 palsternackor
  • 1 liten purjolök
  • ½ dl finhackade örter, t ex persilja, timjan, rosmarin, salvia, basilika
  • 1-2 tsk salt
  • Peppar
  • 5 dl vispgrädde, valfri fetthalt
  • 1 dl mjölk
  • 200 g fetaost, valfri fetthalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatis och rotfrukter. Skölj och strimla purjolöken.
    2. Varva potatis, grönsaker, lök, örter, salt och peppar i en smord eldfast form (det blir mycket, så använd en stor form). Rör samman grädde och mjölk och häll detta över. Smula fetaosten över hela gratängen.
    3. Gratinera tills gratängen är gyllene ca 45-50 minuter. Känn med en sticka att den är färdig.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Disen 30 september 2009

    Testade detta nu ikväll och det var verkligen smaskigt. Hade stekt korv till. Tyvärr så glömde jag fetaosten ( minnet du vet) det får bli nästa gång. Tack för receptet. Full pott. Kram Disen

    fi_83 8 mars 2015

    Gjorde detta till middag idag,jätte gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben