Vitlökspäckad fläskkarré

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 2 timmar

Lätt att göra i lergrytan.

Ingredienser

  • Ca 1,5 kg fläskkarré i bit
  • 4-6 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Vatten
  • Ev grädde el. mjölk
  • Mjöl el. Maizena till redning
  • Instruktioner

    1. Lägg lergrytan i kallt vatten i ca 15 min.
    2. Snitta karrén så den får fickor, stoppa in vitlöksklyftor på olika ställen i fickorna. Salta och peppra.
    3. Lägg karrén i grytan. Skala några morötter och dela dem i stavar. Lägg stavarna runt karrén i grytan.
    4. Ställ in lergrytan på nedersta falsen och sätt ugnen på 200 grader. Låt stå i ugnen 1,5-2 timmar. När köttet är klart så lägg upp köttet på ett fat så det får vila en stund.
    5. Under tiden köttet vilar så häll av buljongen från köttet i en gryta och gör en redning av mjöl eller maizena och vatten. Det är gott att späda med grädde men det går bra med mjölk också.
    6. Pressa i 2 vilöksklyftor, salta och peppra efter smak.
    7. Skär karrén i tunna skivor.
    8. Servera med pressad potatis och morötterna från lergrytan.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (3)

    Bodenskan 16 augusti 2009

    la lite lök och morötter i botten på grytan annars följde jag receptet blev jättegott ska göra den fler gånger Bodenskan

    Ronnie54 7 november 2011

    Har precis stoppat in lergrytan i ugnen, det blev lite blandat, rödvin,rödlök, palsternacka. Hoppas jag kan förmedla ett lyckat resultat.

    BarbroNelson 23 november 2012

    Det blev lite väl mycket vitlök men annars var det kalasgott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben