Fläskkarré med röd curry

Serverar: 4 portioner

Asiatiskt gott!!!

Ingredienser

  • 3 dl jasminris
  • 1 stor röd paprika
  • 1 påse salladslök, 70 g
  • 500 g skivad benfri fläskkarré
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1-2 msk socker
  • 2-3 msk röd currypaste
  • 2 msk konc kycklingfond
  • Limejuice av 1 lime
  • Ljus maizenaredning
  • Instruktioner

    1. Koka riset enl anvisning på paketet.
    2. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Ansa, skölj och strimla salladslöken. Skär fläskkarrén i strimlor.
    3. Rör ihop kokosmjölk, socker, currypaste, fond och limejuice i en kastrull. Låt koka upp. Stek fläskkarréstrimlorna och häll sedan över vätskan i kastrullen, låt sjuda i 5-10 minuter. Rör i maizenan och låt koka någon minut.
    4. Fräs paprika och lök i en het lättoljad stekpanna 2-3 min. Rör ner grönsakerna i stekpannan. Smaka ev av med salt och peppar.
    5. Lägg upp maträtten i en form eller servera direkt från stekpannan, garnera med halverade limeklyftor och servera ris till kasslergrytan.
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (4)

    tessan21 18 november 2010

    Jag åt denna grytan hos mormor igår och den smakade MUMS!

    miramamman 13 februari 2011

    mums så gott det var, klar 5:a, jag hade dock inte röd curry men tog grön istället. det var en jättebra bjudrätt, då allt kunde förberedas. vi drack ett grönt vin till: casa garcia. 50 kr /flaska riktigt bra till denna gryta.

    Dalu 10 maj 2012

    Gud vad gott. Det här va första gången jag tillagar fläskkarre, Smakade precis som det gör när man äter på resturang. La till myntablad i rätten med. Tack för ett super recept.

    atarN 13 januari 2015

    Denna rätten har jag gjort igen och igen... och igen. Så fantastiskt god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben