Tjocka revbensspjäll

Serverar: 4-6 portioner

Tjocka spjäll är något i skymundan för tunna inför grillsäsongen. Här kommer ett recept som blir kanongott, lite förberedelsetid men väl värt prova

Ingredienser

  • Ca 2 kg revbensspjäll
  • Marinad
  • ½ dl soja
  • ½ dl olja (vilken som)
  • 5 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk thai sweetchili
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 2 msk sambal oelek
  • 2 msk riven ingefära
  • Salt
  • Kryddpeppar
  • 1 flaska, 33 cl porter eller mörkt öl
  • Lagerblad
  • Instruktioner

    1. Dela spjällen i ett och ett först. Koka dom ca 30 min i salt, kryddpeppar och lite lagerblad. Under tiden gör du i ordning en marinad i en större plastpåse
    2. Låt spjällen svalna något bara innan du lägger dom i marinaden. Marinera i minst ett dygn. Grilla helst under lock. Jättegoda och möra blir dom. Goda kalla som tilltugg också.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    knekkebrood 1 maj 2017

    Kanske en dom fråga men vartill använder man ölen? Är den till marinaden, kokar man spjällen i den eller är den tänkt att dricka när man äter spjällen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben