Revbensspjäll med gräddsås

Serverar: 4-5 portioner

Tjockskurna revben med ett tjockt lager mango chutney runt om, ingefärspulver, salt och peppar som steks i en gjutjärnsgryta. Steken blir jättesaftig och god.

Ingredienser

  • 1 kg tjockskuret revbensspjäll
  • Smör/olja att steka i
  • Ca 2 msk mango chutney bengal spice
  • Salt
  • Caj P. grillkrydda original
  • 2 gula lökar
  • Vatten
  • Sås
  • 3 msk mjöl + vatten
  • 1-2 dl grädde
  • 1 msk mango chutney
  • Kalvfond
  • Salt
  • Grillkrydda
  • Ev lite socker
  • Instruktioner

    1. Stryk ett tjockt lager med mango chutney runt spjället, även rejält med ingefärspulver samt salt och grillkrydda. Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och lägg ner spjället och bryn runt om på svag värme. Skala och klyfta 2 lökar som får stekas med på slutet. När steken har fått fin färg så häll på vatten som täcker halva köttet. Låt puttra/sjuda ca 45 min på varje sida.
    2. Ta ur steken och gör en redning på mjöl och vatten som vispas ner i "buljongen" med löken. Häll i grädden, mango chutneyn, salt och grillkrydda. Krydda efter egen smak.
    3. Skär upp köttet och lägg ner i grytan tillsammans med såsen. Servera med kokt potatis och grönsaker som man vill ha. För egen del tycker jag det är jättegott med rödkål och kokta morötter till detta.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben