Revbensspjäll med gräddsås
Tjockskurna revben med ett tjockt lager mango chutney runt om, ingefärspulver, salt och peppar som steks i en gjutjärnsgryta. Steken blir jättesaftig och god.
Ingredienser
1 kg tjockskuret revbensspjäll
Smör/olja att steka i
Ca 2 msk mango chutney bengal spice
Salt
Caj P. grillkrydda original
2 gula lökar
Vatten
Sås
3 msk mjöl + vatten
1-2 dl grädde
1 msk mango chutney
Kalvfond
Salt
Grillkrydda
Ev lite socker
Instruktioner
- Stryk ett tjockt lager med mango chutney runt spjället, även rejält med ingefärspulver samt salt och grillkrydda.
Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och lägg ner spjället och bryn runt om på svag värme. Skala och klyfta 2 lökar som får stekas med på slutet. När steken har fått fin färg så häll på vatten som täcker halva köttet. Låt puttra/sjuda ca 45 min på varje sida.
- Ta ur steken och gör en redning på mjöl och vatten som vispas ner i "buljongen" med löken. Häll i grädden, mango chutneyn, salt och grillkrydda. Krydda efter egen smak.
- Skär upp köttet och lägg ner i grytan tillsammans med såsen. Servera med kokt potatis och grönsaker som man vill ha. För egen del tycker jag det är jättegott med rödkål och kokta morötter till detta.
- Smaklig måltid!
Liknande recept
Kommentarer (0)