Revbensspjäll på rotsaksbädd och röda linser med pesto.

Serverar: 5 portioner

Tid: 20 minuter

Allt-i-ett.

Ingredienser

  • 325 g sötpotatis
  • 25 g purjolök, enbart grönt
  • 75 g rotselleri
  • 150 g rödbetor
  • 156 g pesto genovese classico
  • 3 dl röda linser
  • 6 dl vatten
  • 750 g tjocka revbensspjäll
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 grader. Skala och skär rotsakerna i skivor. Skär även sellerins gröna "blad" i mindre delar och purjolökens blad klipps eller skärs i smala bitar.
    2. Smörj formen. Lägg i skivorna,med sötpotatis först, rödbetor nästa lager och sötpotatis som 3:e varv.
    3. Fördela rotsellerin och purjolöken jämnt över det hela och häll på jämnt också, 3 dl röda linser, samt 6 dl vatten. Blanda ner all Pesto från burken.
    4. Salta och peppra revbensspjället och lägg det överst, med bensidan neråt.
    5. Sätt i termometern i den tjocka delen av köttet. lägg över aluminiumfolie om du använder den lilla ugnen. Det bränns lättare då.
    6. Ta av folien när termometern visar 65 grader. Allt är färdigt när termometern visar 70 grader. Det tar drygt 1 tim i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben