Revbensspjäll på rotsaksbädd och röda linser med pesto.
Serverar: 5 portioner
Tid: 20 minuter
Allt-i-ett.
Ingredienser
325 g sötpotatis
25 g purjolök, enbart grönt
75 g rotselleri
150 g rödbetor
156 g pesto genovese classico
3 dl röda linser
6 dl vatten
750 g tjocka revbensspjäll
1 tsk salt
2 tsk citronpeppar
Instruktioner
Sätt på ugnen på 175 grader.
Skala och skär rotsakerna i skivor. Skär även sellerins gröna "blad" i mindre delar och purjolökens blad klipps eller skärs i smala bitar.
Smörj formen. Lägg i skivorna,med sötpotatis först, rödbetor nästa lager och sötpotatis som 3:e varv.
Fördela rotsellerin och purjolöken jämnt över det hela och häll på jämnt också, 3 dl röda linser, samt 6 dl vatten. Blanda ner all Pesto från burken.
Salta och peppra revbensspjället och lägg det överst, med bensidan neråt.
Sätt i termometern i den tjocka delen av köttet. lägg över aluminiumfolie om du använder den lilla ugnen. Det bränns lättare då.
Ta av folien när termometern visar 65 grader. Allt är färdigt när termometern visar 70 grader. Det tar drygt 1 tim i ugnen.