Kycklingpasta med feta och pesto

Serverar: 4 portioner

mkt god rätt! tomaterna som steks med balsamvinäger och socker blev grymt goda! över förväntan - måste provas!

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 1 msk smör el olja
  • 300 g penne
  • 1 burk pesto, 140 g (röd pesto)
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 krm socker
  • 100 g kalamataoliver
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka färsk oregano
  • flingsalt och nymald svart­peppar
  • Instruktioner

    1. 1. Koka pastan enligt paketet i en stor kastrull. Häll av det i ett durkslag.
    2. 2. Strimla filéerna. Hetta upp matfettet och stek bitarna ca 3–4 minuter på båda sidor tills de får fin färg. Salta och peppra.
    3. 3. Blanda peston med pastan i samma kastrull. Lägg i kycklingen och håll varmt.
    4. 4. Dela tomaterna och bryn dem hastigt med snittsidan ner. Häll på balsamvinäger och krydda med socker, salt och peppar.
    5. 5. Lägg upp kycklingblandningen på ett serveringsfat och toppa med de stekta tomaterna och oliver. Smula över fetaosten och riv rikligt med oregano över. Strö över lite flingsalt och peppra väl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben