Pasta al Pesto

Serverar: 4 portioner

Visst kan man köpa färdig pesto och troligtvis är det biligare än att göra eget men....det finns alltid något speciellt i ens eget pesto som ingen "färdigförpackade" kan slå. Och det är sååååååenkelt dessutom.

Ingredienser

  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 kruka färsk persilia
  • Pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja
  • Gourmetsalt
  • Svartpeppar
  • Färsk parmesan
  • Soltorkade tomater, för röd pesto
  • Pasta, gärna färsk
  • Instruktioner

    I en matbereddare lägger man i basilikan, persilia, vitlök, pinjenötter (om du orkar så kan du rösta dem, det gör skilnad), riven parmesan, gourmet salt (inte mycket då parmesanen är rätt så saltat) & svart peppar. Kör igån den så att allt blir riktigt mixad och sedan så häller du i olivoljan sakta i en stråle under tiden det körs så att det får den rätta konsistens. Smaka av i fall det behövs mera salt eller peppar. (vill du lyxa till den eller helt enkelt prova en annan variant på det kan du alltid lägga i soltorkade tomater i det hela. MUMS!! Koka pastan enligt förpackningen och blanda allt medans pastan är värm. Riv färsk parmesan övanpå det hela och NJUT !! MMMMMMM...................

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    gnett 2 juli 2009

    Det var jättegott, lite annat än köpt pesto. Hade i två vitlöksklyftor

    jennieeklund 19 september 2013

    Låter gott! Ser dock inte måtten på ingredienserna. Var vänlig att svara så snabbt som möjligt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben